Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ongekend luxe: de chicste ski-oorden ter wereld

Wintersport is van oorsprong een chique gebeurtenis, maar wordt door de hossende massa’s in Tirol ondergesneeuwd. Wil je weer de glamour proeven? Deze historische wintersportaccomodaties en gebieden doen ons in ieder geval al verlangen naar de sfeervolle vakantie! Lake Placid, Verenigde StatenDe ...

Ongekend luxe: de chicste ski-oorden ter wereld

Wintersport is van oorsprong een chique gebeurtenis, maar wordt door de hossende massa’s in Tirol ondergesneeuwd. Wil je weer de glamour proeven? Deze historische wintersportaccomodaties en gebieden doen ons in ieder geval al verlangen naar de sfeervolle vakantie!

Lake Placid, Verenigde Staten

Een voorbeeld is de Crowne Plaza. Met een prachtig uitzicht op Mirror Lake is het hotel voorzien van vele recreatieve faciliteiten. Tennisbanen, golfbaan, overdekt zwembad. Zo vergeet je nog om te skiën! Ook de extravagante Lake Mirror Inn biedt veel luxe. Denk aan cottages met fonkelende kroonluchters en kasteel-waardige open haarden. Of geniet in hun eigen spa!

Engadin, Zwitserland

Het Kempinski Grand Hotel Des Bains bijvoorbeeld is een 5-sterrenhotel met een rijke traditie. Alle kamers en suites zijn erg ruim en beschikken over een balkon, terras. In het hotel bevinden zich drie restaurants. Het met een Michelin-ster bekroonde restaurant "Ca d'Oro" biedt een gastronomische keuken, en het restaurant "Enoteca" serveert streekgerechten in een ontspannen sfeer. Steakspecialiteiten en sushi worden geserveerd in het restaurant "Les Saisons". Maar waarom verblijven in een hotel als het ook in een paleis kan? Badrutt’s Palace bestaat sinds 1896 en staat bekent om zijn royale gasten. De luxe spat van de marmeren suites af. Onlangs werd de tennishal van het hotel verbouwd tot het zesde restaurant van het hotel: La Coupole. De naam verwijst naar de glazen koepel die voor de gelegenheid op de hal werd geplaatst.

Fefor, Noorwegen

Het vorstelijke resort Fefor Høifjellshotell dateert uit 1900. Koningin Wilhelmina liet zich er met regelmaat zien, net als de leden van het Noorse koningshuis. De karakteristieke oude Noorse stijl is bewaard gebleven en gaat hand in hand met modern comfort. Zo is er een zwembad, een gym, en zelfs een indoor schaatsbaan te vinden. Wie winterse activiteiten liever wat verder buiten de deur zoekt, treft pal voor de deur het begin van kilometerslange langlaufroutes. Wie wil skiën staat dankzij de hotelshuttle binnen tien minuten met een shuttle op de pistes van het nabije Gudbrandsdalen. Alle ingrediënten voor een fijne wintersportvakantie in Noorse stijl.

Äkäslompolo, Finland
Zeven decennia geleden timmerde Aapi Äkäslompolo een schuur in elkaar, toen de directeur van het Finse bureau voor toerisme langskwam en hem adviseerde er een hotel van te maken. Zo is het succesvolle Ylläshumina resort geboren. De toeristen lieten zich niet tegenhouden door de extreme afzondering. Sterker nog, het feit dat het in deze hoek van de Ylläs regio dag en nacht muisstil is bleek een van Ylläshumina’s grootste troeven te zijn. Inmiddels is het hotel, dat tot op de dag van vandaag door één familie wordt gerund, uitgegroeid tot een volledig geoutilleerd resort. Inclusief sauna natuurlijk. En met een béétje geluk wordt zo’n programma afgerond met het spektakel van het noorderlicht.

Bron: TIX.nl, booking.com

Bewaren