Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

6 handige bagagetips om ontspannen op reis te gaan

Hoe kan de periode vóór een ontspannende vakantie zoveel stress opleveren? Het boeken van vluchten, het inpakken, plannen, niets vergeten en daadwerkelijk het vliegtuig halen kunnen echt een drama zijn. Bespaar jezelf veel gedoe door goed voorbereid te zijn met je bagage. Als je de bagageregels n...

6 handige bagagetips om ontspannen op reis te gaan

Hoe kan de periode vóór een ontspannende vakantie zoveel stress opleveren? Het boeken van vluchten, het inpakken, plannen, niets vergeten en daadwerkelijk het vliegtuig halen kunnen echt een drama zijn. Bespaar jezelf veel gedoe door goed voorbereid te zijn met je bagage. Als je de bagageregels niet kent, kun je vertraging oplopen en misschien met extra kosten te maken krijgen. Maar als je je aan onderstaande tips houdt, loop je fluitend over het vliegveld.

1. Kies voor sterk en lichtgewicht

Als je voor zware tassen of koffers kiest, heb je minder gewicht over voor je daadwerkelijke bagage. Hoe lichter, hoe beter. Dit geldt vooral voor budgetvliegmaatschappijen met hun beruchte lage gewichtslimieten.

2. Zorg dat je bagage opvalt

Het is handig om voor iets te kiezen dat eruit springt op de bagageband, zodat niemand er per ongeluk met jouw koffer vandoor gaat! Kies bijvoorbeeld voor een opvallende kleur koffer of voeg een uniek bagagelabel toe.

3. Het toegestane gewicht is afhankelijk van de vliegklasse

Weeg je bagage altijd vooraf, zodat je zeker weet dat je niet het maximaal toegestane gewicht overschrijdt. Dit staat meestal op je tickets vermeld. Houd er daarnaast rekening mee dat het toegestane gewicht verschilt als je Economy, Business Class of First Class vliegt.

4. Vertrek vroeg als je je bagage wilt inchecken

Het inchecken van bagage kan tot wel een uur extra tijd in beslag nemen, dus vertrek op tijd! Het incheckproces kan altijd al traag en frustrerend zijn, dus waarom zou je voor extra stress willen zorgen en in tijdnood komen?

Check wanneer mogelijk online in. Thuis je tickets afdrukken of de app van de luchtvaartmaatschappij op je telefoon gebruiken is vaak een stuk efficiënter. Je kunt dan namelijk naar de rij voor een bagageafgiftepunt, die vaak een stuk sneller is dan de rij bij de reguliere incheckbalie.

5. Controleer je handbagage voor vertrek!

Als je snel klaar wilt zijn met de veiligheidscontrole, zorg er dan voor dat je weet wat je in je handbagage mag meenemen. Controleer alles drie keer voordat je vertrekt, vooral als je een handtas hebt met verborgen vakjes!

bagagetips

Onthoud:

• Flesjes mogen maximaal 100 ml groot zijn. Het maakt bij grotere flessen niet uit hoeveel vloeistof erin zit, deze worden in beslag genomen. Zelfs als het je favoriete parfum is!

• Je bent verplicht om je sieraden, jas, riem, laarzen en/of schoenen met hak af of uit te doen en alles uit je zakken te halen, zoals kleingeld.

• Houd alle elektronische apparaten op dezelfde plek, zodat je die snel uit je handbagage kunt halen wanneer dat gevraagd wordt.

6. Afmetingen en gewicht van handbagage

Probeer niet een te grote koffer of tas mee het vliegtuig in te nemen! Als je betrapt wordt, moet je misschien flink bijbetalen. Betaal indien nodig al voor extra bagageruimte wanneer je je vlucht boekt. Uiteindelijk zal dit namelijk vaak voordeliger zijn.

Onthoud ook dat je bij sommige luchtvaartmaatschappijen bepaalde dingen los mag meenemen in het vliegtuig, zoals een laptop of digitale (spiegelreflex)camera, dus houd hier rekening mee en controleer dit bij je airline voordat je vliegt.

Tip: als je ruimte tekort komt, kun je altijd iets in het taxfree winkelgedeelte achter de paspoortcontrole kopen en wat van je bezittingen in je ‘Duty Free’-tasje stoppen. (Dit werkt overigens niet in Amerika, aangezien je Duty Free-aankopen hier automatisch in beslag worden genomen en pas bij het boarden weer terug worden gegeven).

Bron: Expedia