Er is een nieuwe trend in de wereld van het luxe reizen gearriveerd en het is even wennen: de exhibitionistische douche. Een douche waarbij je louter en alleen door enkel een glazen wand van de rest van de hotelkamer wordt gescheiden.

Lees ook: Het item waarvan je dacht dat je zonder kon is weer terug

Deze kiekeboe-douche maakt op dit moment furore in tal van nieuwe of vernieuwde hotels. Neem bijvoorbeeld 1 Hotel Brooklyn Bridge in New York, dat afgelopen lente haar deuren opende. Hier kun je vanaf het bed degene onder de douche uitgebreid bewonderen. Maar ook het Fletcher Hotel in Amsterdam doet mee aan deze trend. Zij plaatsen het bad in met midden van de kamer. Het Prince Gallery Hotel in Tokyo gaat nog een stapje verder: hier kijk je van achter de glazen wand uit over de hele stad. 

Vanwaar plots dit oog voor naaktheid? "Ons doel was om een omgeving te creëren dat de adembenemende uitzichten van een hotel omarmt", vertelt Eva Longoria van het Prince Gallery hotel in Tokyo. "Een glazen wand brengt meer openheid, en maakt de visuele ruimte groter. Daarbij zorgt een glazen wand ook vaker voor meer natuurlijk licht en dat is altijd gewenst in een badkamer." Bewonder de mooiste badkamers met exhibitionistische douche hieronder.