Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De pareltjes van Lyon voor een weekendje weg

Ontdek Europa buiten de gebaande paden met NS International Lyon staat bekend als de gastronomische hoofdstad van Frankrijk en dat is niet voor niets. Maar naast alle culinaire hoogstandjes is er ook genoeg te zien en te beleven in Lyon. Nouveau ging met NS International naar Lyon en daar op zoek...

De pareltjes van Lyon voor een weekendje weg

Ontdek Europa buiten de gebaande paden met NS International

Lyon staat bekend als de gastronomische hoofdstad van Frankrijk en dat is niet voor niets. Maar naast alle culinaire hoogstandjes is er ook genoeg te zien en te beleven in Lyon. Nouveau ging met NS International naar Lyon en daar op zoek naar de “hidden gems”.

1. Op naar de bouchons

Lyon

Lyon is één groot culinair feestje. Wat Lyon onderscheidt van onder andere Parijs, zijn de vele sfeervolle bouchons die de stad rijk is: kleinschalige familierestaurants met drie of vier tafels en een menu dat wordt gekenmerkt door een handjevol “uit grootmoeders tijd” gerechten. Volgens locals is één van de meest geliefde bouchons “Daniel et Denise” (156 rue de Créqui, hij kookt, zij serveert). Op het menu staat onder andere: lam en komkommer terrine gevolgd door een boudin noir met verse appels. Het water loopt je in de mond.

2. Dansen in een romeinse ruïne

Hou je van dansen en cultuur dan kan je t/m 30 juli bij het jaarlijkse culturele Les Nuits de Fourviére terecht. Twee maanden lang worden er sfeervolle open-air dans-, theater, film en muziekvoorstellingen gehouden in een eeuwen oud Romeins theater (4400 plaatsen) en het daarnaast gelegen Odéon (1200 plaatsen) op de heuvel Fourvière.

3. Slenteren langs de Saône

In contact met de lokale Lyonaren komt u langs de oostelijke oevers van rivier de Saône (rondom het plein Saint-Antoine). Iedere zondagochtend staat de oever vol met marktkraampjes die lokale delicatessen, vers fruit, bijzonder handwerk en tweedehands designer kleding verkopen. Wat u zeker niet wilt missen, zijn de stallen van Crottin’s (geitenkaas) en Madame Sibilia (worsten).

4. Galerij hoppen in de rue Burdeau

Het handjevol moderne kunstgalerijen (gespecialiseerd in fotografie, schilderkunst en illustratie) in de Rue de Burdeau maken van deze straat een echte “hidden gem”: zeer geliefd bij lokale en internationale creatievelingen, EN nog onbekend bij het grote publiek.

5. Exclusief design bij Kaolin

Kaolin, een luxe boetiek in de levendige Place Bellecour, verkoopt design spullen die voor een groot deel exclusief bij Kaolin te verkrijgen zijn. Wil je met iets bijzonders naar huis gaan, dan ben je hier zeker aan het goeie adres. Denk aan post-moderne Philippe Starck stoelen en vazen van Ettore Sottsass.

Met de trein naar andere Franse steden?

Liever op reis naar een andere Franse stad? Met NS International kan je ook naar Montpellier. Je vakantie begint al in de internationale trein waar je in alle rust kunt lezen over de leukste plekjes daar. Deze knusse oude stad kan je prima te voet verkennen. Bezoek hier eens de prachtige gotische Cathédrale Saint-Pierre die overal bovenuit steekt, ga heerlijk dineren in culinair sterrenrestaurant ‘Le Jardin des Sens’ of ga rondstruinen in de oudste plantentuin van Frankrijk: Jardin des plantes de Montpellier naast de kathedraal, een oase van rust!

Voor informatie: www.nsinternational.nl/nl/aanbiedingen/eropuit-met-de-trein