Heel. Even. Niet!

Veel vrouwen zullen het herkennen, en het is een lieve maar ook 'gevaarlijke' eigenschap: de ander heeft altijd voorrang. En dat kan behoorlijk hectisch zijn, die laatste dagen van het jaar. Gun jezelf een moment van rust, met een kleine garderobe-update of het kopen van winterse beauty-producten.

Dan kun je je daarna weer met een gerust hart zorgen maken over de amuses en de allerlaatste kerstcadeaus. ;)

1. Sexy satijnen japons? In een geschikt huispak kun je gemakkelijk al je taken afkrijgen en daarna zonder om te kleden even gaan liggen. Ook is deze comfy-pyjama de perfecte outfit voor derde kerstdag.

 

Pyjamabroek en bijpassende top (River Island, beide € 25,-)

 

2. Het hele huis ziet er spic en span uit, dus waarom de slaapkamer niet? Heerlijk, een nieuw dekbed voor uitgeruste nachten of een relaxdagje, inclusief Netflix. Heb je The Crown al gezien?

Katoenen tweepersoonsdekbedovertrek (Wehkamp, € 59,95)

 

3. Een gezichtsolie maakt de huid niet vettig, maar trekt juist snel in en verzorgt de huid. Voeden, beschermen en herstellen: dat kan je gezicht altijd gebruiken. Deze olie helpt ook tegen acne en maakt van de grove huid een zacht, strak velletje.

U.F.O. Ultra-Clarifying Face Oil (Sunday Riley, € 77,-)

 

4. Kerst betekent: uitpakken! Vooral met je outfit. Heb je eindelijk een prachtig glitterpak bij elkaar kunnen shoppen, weet je niet welke accessoires geschikt zijn. Deze oorbellen zijn klassiek én modern, een toevoeging voor elke outfit.

Geometrische oorbellen (Mango, € 6,99)

 

5. Stress en de beginnende winterdip kun je wegwoffelen in een rooskleurige geur, en laat hij er nou ook prachtig uitzien.

Rose Arabi geurkaars (Armani privé, € 75,-)

 

6. Er zijn duizend redenen om te investeren in een handcrème: een handdruk wordt vriendelijker, een korte handmassage werkt ontzettend kalmerend en tenslotte, het is winter!

The ritual of ayurveda hand balm (Rituals, € 9,50)

 

7. Even klaar met de winter? Een warm temperatuurtje, omringd met kokosgeur, dat klinkt beter toch? En dat voor maar € 3,95.

Coconut frosting (Philosophy, €17,95)

 

8. Op de Nouveau-redactie een echte trend, maar ook nog eens heel erg gezond. Laten we het even opsommen: het verlicht pijnlijke spieren, helpt bij afvallen, versterkt het immuunsysteem, vermindert stress en het beschermt zelfs tegen de ziekte Alzheimer. Deze veelzijdige specerij is bij bijna elke supermarkt en groenteboer te koop.

Biologische gember (Albert Heijn, € 1,79)

LEES OOK: Kon ik nog maar even terug naar een kerstavond met 'All You Need is Love'