Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zeldzame foto’s van JFK en Jackie Kennedy als newlyweds onder de hamer

Foto’s van John F. Kennedy en zijn vrouw Jackie zijn er in overvloed, maar bijna állemaal zijn ze van begin jaren ’60, de periode dat John president werd van de Verenigde Staten. Hoe hun leven er daarvoor uitzag is een stuk minder bekend. Lees ook: Fotoserie: Van Kennedy tot Obama, zo feestten de...

Zeldzame foto’s van JFK en Jackie Kennedy als newlyweds onder de hamer

Foto’s van John F. Kennedy en zijn vrouw Jackie zijn er in overvloed, maar bijna állemaal zijn ze van begin jaren ’60, de periode dat John president werd van de Verenigde Staten. Hoe hun leven er daarvoor uitzag is een stuk minder bekend.

Lees ook: Fotoserie: Van Kennedy tot Obama, zo feestten de nieuwe presidenten met hun First Ladies

Lekker gewoon

Nu is er een serie foto’s opgedoken van John en Jackie gemaakt in hun eerste huwelijksjaar, in mei 1954, toen John nog senator van de staat Massachusetts was. Hierop zien we het jonge stel in en rondom hun huis in Washington D.C., Jackie op de campus van de Georgetown universiteit en JFK die - op z’n AllStars - een balletje gooit met z’n jongere broer Bobby.

Hun casual en informele stijl laat een heel andere kant zien van Jackie, die tegenwoordig nog steeds gezien wordt als één van de grootste stijliconen van de vorige eeuw. 

Prijzige plaatjes

De foto’s, gemaakt door Orlando Suero, gaan binnenkort onder de hamer bij een Kennedy-memorabilia sale van veilinghuis Bonhams. De beelden zijn verdeeld in drie setjes, waarvan wordt verwacht dat ze ieder zo’n 2000 euro opbrengen. 

Tragedie

Jackie trouwde met John in september 1953 na een relatie van zo’n anderhalf jaar. Ze kregen helaas relatief kort de tijd van elkaar te genieten - nadat John in 1960 werd verkozen tot president, werd hij in 1963 doodgeschoten tijdens een bezoek aan de stad Dallas, Texas.