Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bijzondere liefde: Elvis Presley en Priscilla

De 14-jarige Southern Beauty Priscilla Beaulieu is in de wolken als Elvis Presley haar het hof maakt. Zeven jaar droomt ze van een lang en gelukkig leven met The King, maar na hun sprookjestrouwdag in 1967 wordt ze langzaam wakker… Dat Elvis Presley (1935-1977) in Duitsland meer heeft gedaan dan ...

Bijzondere liefde: Elvis Presley en Priscilla

De 14-jarige Southern Beauty Priscilla Beaulieu is in de wolken als Elvis Presley haar het hof maakt. Zeven jaar droomt ze van een lang en gelukkig leven met The King, maar na hun sprookjestrouwdag in 1967 wordt ze langzaam wakker…

Dat Elvis Presley (1935-1977) in Duitsland meer heeft gedaan dan het vervullen van zijn dienstplicht, wordt duidelijk op de dag dat hij weer vertrekt. Op foto’s die op het vliegveld van Wiesbaden zijn gemaakt, is duidelijk te zien dat er op de achterbank van de auto die de zanger wegbrengt een donkerharige jongedame zit.

Haar naam is Priscilla Beaulieu (1945) en ze is pas veertien jaar oud; ze gaat nog naar school. De afgelopen zes maanden heeft ze op een roze wolk geleefd.

Kennismaking

Als stiefdochter van een officier in de US Air Force woont ze sinds de overplaatsing van haar vader in het West-Duitse Wiesbaden.

Priscilla is vaak te vinden in de plaatselijke dans – en eet-gelegenheid Eagle Club, waar ze brieven schrijft aan haar vriendinnen in Austin, Texas, en luistert naar muziek uit de jukebox.

Op een dag wordt ze aangesproken door een man die beweert een vriend te zijn van Elvis Presley. Hij nodigt haar uit kennis met de wereldberoemde zanger te komen maken.

Priscilla gelooft het verhaal maar half, maar staat de volgende avond toch - gekleed in een wit met blauw matrozenjurkje - op de afgesproken tijd klaar om opgehaald te worden. De auto brengt haar wel degelijk naar Elvis, die in het nabijgelegen Bad Neuheim in een doodgewoon rijtjeshuis blijkt te wonen.

“De kamer zat vol mensen. Elvis zag ik meteen. Hij was knapper dan in zijn films, jonger ook en meer kwetsbaar met zijn kort-geknipte haar. Hij zat met één been over de leuning van een fauteuil, een sigaar aan zijn lippen. Hij stond op en schudde mijn hand.

Toen pas drong de werkelijkheid tot me door en ik dacht: ‘Wat doe ik hier?’” Wanneer ze thuiskomt, zitten haar ouders op haar te wachten. “Ze vroegen me hoe het was en ik vertelde precies wat er was gebeurd, dat Elvis erg aardig en warm was, maar dat ik dacht dat ik hem nooit meer zou zien. En toen belde hij op.”

Elvis wil Priscilla vaker zien

Elvis maakt duidelijk dat hij Priscilla vaker wil zien. Aarzelend geven haar ouders toestemming. Wanneer hun dochter wel erg vaak naar Bad Neuheim gaat, vinden ze het tijd worden dat Elvis zich komt voorstellen.