Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dolly Partons 'Jolene' zoals je het nog nooit eerder hoorde

Lang voor de CD’s en cassettebandjes waren er de platenspelers. Vinyl albums zijn nog steeds te koop, net zoals (zwevende) platenspelers, maar toch is de populariteit van het gemakkelijke digitaal downloaden niet te stoppen. Wat naast het gekraak van de plaat ook vermakelijk was, is dat de platen...

Dolly Partons 'Jolene' zoals je het nog nooit eerder hoorde

Lang voor de CD’s en cassettebandjes waren er de platenspelers. Vinyl albums zijn nog steeds te koop, net zoals (zwevende) platenspelers, maar toch is de populariteit van het gemakkelijke digitaal downloaden niet te stoppen.

Wat naast het gekraak van de plaat ook vermakelijk was, is dat de platenspeler de mogelijkheid gaf om het vinyl versneld of vertraagd af te spelen. Zo werd rockmuziek achterstevoren afgespeeld om een wellicht duivelse boodschap te ontdekken. Nog nooit gedaan? Snel doen, het is zeer amusant. Een zanger(es) kan namelijk van gillende Chipmunk veranderen in een zingende basgitaar. 

Degene die deze video heeft gemaakt, heeft zijn oude grammofoon van zolder gehaald en het beroemde nummer 'Jolene' vertraagd tot 33 RPM. Het resultaat is bijna magisch. Dolly Parton krijgt zo een zwoele mannelijke stem, die het nummer een heel andere vibe geeft.

Luister hierboven naar deze spookachtige vertolking. Wat vind jij van deze versie?

Jolene

Bewaren