Shop de chicste hangers voor in de boom

Pascale Mussard, zesde generatielid van modemerk Hermès, is altijd in de kerststemming. Voor elke samenwerking vraagt zij aan de designers: wat is jouw favoriete herinnering aan kerst? “Iedereen houdt zich vast aan kleine momenten die van je hoofd, naar je hart en je geheugen gaan. Kerst is overal.”

In het atelier van Hermès, net buiten Parijs, wordt de kerststemming van Mussard volledig doorgevoerd. Tussen de hand gestikte Kelly-tassen, zijden sjaals en met de hand beschilderde armbanden, is het atelier het epicentrum van energie: deze kerst wordt er een interactieve workshop gehouden genaamd Petit h.

De mooiste hangers voor in de boom
Tijdens deze workshop zijn er geen regels, alles kan en mag, als je maar nieuwsgierig bent Alle overgebleven materialen uit het productieproces van Hermès worden er door kunstenaars en ontwerpers getransformeerd tot fantasievolle objecten, zoals hangers voor in een (heel chique) kerstboom: denk aan een vliegende porseleinen theepot met leren vleugels of dierenmaskers van zijden sjaals.

De verbazing van een kind
“Toen ik jong was, keek ik tijdens de feestmaand met zoveel verbazing naar de etalages”, vertelt Pascale. Dit jaar is zij ook nog eens heel trots, want haar zoon Alexandre Mussard heeft voor de etalages en het interieur een origineel concept bedacht: alles is omgetoverd tot een prachtige Hermès-adventkalender. 

Een verzameling van ervaring
Mussard is enthousiast dat ze de resultaten van de workshop eindelijk kan presenteren: “Petit h is voor mij een vertaling van alles wat ik de afgelopen 45 jaar heb geleerd bij Hermès en tijdens de 63 jaar die heb ik doorgebracht in deze familie.” De Petit h Holiday Factory shop je op deze leuke site. Alleen een kijkje nemen is al de moeite waard: mooi om te zien hoe zo'n topmerk zichzelf opnieuw blijft uitvinden.

Bron: Town & Country