Heb je net een paar prachtige pumps vanuit de etalage naar je zien lonken maar vraag je je af bij welke outfit de juweeltjes het beste combineren? Google heeft een handige tool bedacht, waarmee we ons die kostbare personal shopper kunnen besparen. Zodat het volle budget beschikbaar blijft voor die waanzinnige tas, jurk of schoenen. En dat alles vanuit je luie stoel.

In onze zoektocht naar de favoriete pumps, tas, sneakers of stoere jeans gebruikten we tot op heden al wel Google, om via afbeeldingen een idee te krijgen van hoe het product zich in werkelijkheid toont (bij voorkeur flatteus gefotografeerd op een modellenlichaam), vanaf nu springt de zoekmachine een flinke tree hoger door voor het door jou gekozen artikel een aantal volledige modematches in beeld te brengen.

Google als gratis stijldadviseur
Dus droom je van die bijzondere designer laarsjes of kocht je het jurkje al, maar twijfel je nu toch waar en of het wel stijlvol te combineren valt? Zoek het item op via ‘afbeeldingen’, selecteer het en scroll daarna naar beneden in je scherm. Kies voor het kopje ‘stijl ideeën’. Met die ene druk op de knop toont je tablet of smartphone foto’s waarop modellen het begeerde artikel op verschillende wijzen mixen. Een perfecte manier om zonder de luxe van een personal shopper (en zonder het gedoe van winkelen en paskamers) toch uitgebreide inspiratie op te doen.

         Lees ook: De fabels en feiten over je kleding: 'Door horizontale strepen lijk je dikker? Onzin!'

Op je tablet of telefoon
De nieuwe functie is nu alleen nog te gebruiken in de app en op de mobile site en werkt zowel via Android als iOs. Gebruikers van laptops moeten nog even wachten voordat de optie ook daarop bruikbaar is.

Nu alleen nog naar de (internet)winkel, ik hoor de luchtige zomer pumps zachtjes roepen (net als de tas en fantastische sneakers)!

Bron: hln.be