Onzeker over je kaaklijn of nek? Misschien overweeg je de cosmetisch chirurg een handje te laten helpen, maar lees eerst deze zeven stylingstips.

Want wellicht denk je na het lezen: hé, toch de moeite waard.

1. Coltrui
Simpel, lekker warm en o zo effectief, voor wie zich bijvoorbeeld stoort aan de rimpels in haar nek. Tip: kies voor een minimalistisch kleurpalet. Dan heb je gegarandeerd een slanke lijn van top tot teen.

2. Een hoge neklijn
Een coltrui maakt de nek dunner, maar ook korter. Als je van jezelf een korte nek hebt, kun je experimenteren met een hoge halslijn (zie foto) om toch subtiel te camoufleren. Je hebt overigens ook prachtige badpakken en bikini's met een hoge hals.

3. Diepe V-hals
Verbergen werkt, maar je nek juist niet verbloemen ook. Met een lage V-hals, wordt je houding automatisch rechter, waardoor de lengte tussen het sleutelbeen en de kaaklijn langer wordt.

4. De kraag
Ook mooi en stijlvol: laat een paar knopen van je blouse open, zodat de nek grotendeels wordt bedekt, maar je look toch vriendelijker oogt.

5. Coupe op schouderlengte
Laat je haar het werk voor je doen. Een trendy kapsel tot aan de schouders zorgt ervoor dat alle ogen automatisch worden gericht op je gezicht.

6. Make-up tot je sleutelbeen
Kleding kan veel doen, net zoals make-up. Een foundation kan bijvoorbeeld veel camoufleren als je dat nodig vindt. Investeer in goede make-upkwasten en blend je foundation helemaal naar je sleutelbeen. Het afslankende effect komt door de ombre techniek - door steeds een tint lichter te gaan, van je kaaklijn naar beneden.

7. Een sjaal met print
Alle bloesjes, colletjes en lage V-tjes in de was? Een sjaal doet ook zijn werk en kun je altijd weer afdoen. Kies een leuk printje en voel je een Parisienne!

LEES OOK: Straks weet je precies welke kleur jou perfect staat