Wij zijn fan van het mooie weer, en natuurlijk kleed je je dan een stuk luchtiger. Maar je professionele outfit moet niet ogen alsof je casual naar het strand gaat. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste zomerkleding draagt naar het werk?

Want op de werkvloer worden we geacht een professioneler kant van onszelf te laten zien. Hoe komen we die echt warme zomerdagen flatteus en elegant door op ons werk zonder onszelf onprettig benauwd te voelen? 

Zwierige tips
Ben je creatief, dan gelden vast heel andere, veel lossere, kledingregels dan op een gerenommeerd advocatenkantoor. In een ziekenhuis draagt iedereen dezelfde witte jas, waar niet aan te tornen valt. Maar valt jouw functie en bedrijfscultuur onder de categorie 'netjes maar niet aan vaste regels gebonden', dan bieden we je hierbij een aantal handige tips om bij alle temperaturen het hoofd koel te kunnen houden.

1. Kijk het af
Kijk om te beginnen goed om je heen naar wat vrouwelijke collega’s tijdens die tropische weken aantrekken. Kiezen zij voor sandaaltjes met een mooie rok? Dan is die weg voor jou vast vrij gebaand. Maar blijft het gros toch vastzitten in (dunne) panty’s met mantelpak, dan zul je je er mogelijk toch wat naar moeten conformeren. Zie je op de werkvloer zelf ruimte voor een wat luchtiger, losser kledingkeuze? Denk eens aan de volgende mogelijkheden.

2. Denk Valentino chic
Jurkjes blijven elegant en zakelijk, mits je waakt voor een te informeel niemendalletje. Kies voor een mooie stof en houd qua print rekening met je omgeving. Zomers mag best, zolang het smaakvol blijft, dus niet te kort, geen laag decolleté en niet al te blote armen- en benenpartijen graag. Die felle print is leuk voor over een bikini, op het strand. Denk Valentino chic of Armani stijlvol, en imponeer.

Lees ook: Een professionele uitstraling begint bij jezelf: 9x de don'ts (die je echt beter kunt laten)

3. Luchtige broek
Mooie wijde broeken geven sjeu aan de zomer, en luchtige benen bovendien. Laat die hippe strakke (leren) varianten maar even in de kast liggen en kies voor een heerlijk wapperende stof. De winkels liggen vol met prachtige wijde modellen, die je met een stoere hak eronder precies de juiste ‘power’ geven - en die met een sneaker ook heel netjes en gedistingeerd ogen. Mits je natuurlijk wel voor een rustige tint kiest (dus geen schreeuwerige harembroeken alsjeblieft).

4. Alles in één
Voor mensen die niet willen nadenken over combinaties, is de jumpsuit ideaal; met één kledingstuk ben je klaar. Met mouwen of spaghettibandjes, in alle stoffen en snitten verkrijgbaar. Een jumpsuit kleedt geweldig af en zorgt voor een stoere, stijlvolle ‘look’. En dankzij de goede match met zowel hakken als sneakers, uitstekend bruikbaar voor verschillende gelegenheden.

5. Blote tenen
Vergeet slippers, maar kijk eens naar mooie, echt elegante sandalen (als die collega ze per slot ook draagt zonder commentaar te krijgen), bij voorkeur met een hakje. Maar vermijd een teveel aan blote voet. En anders: een mooie (slingback)pump kan altijd.

En dan lachend, want wat voel je je vrij, naar kantoor.

Bron: Het Laatste Nieuws