Nestel je jezelf graag opgerold op je zij, of lig je keurig recht op je rug, met gevaar voor zachtjes snurken? Sommige mensen krijgen rugpijn van op hun buik slapen, anderen zweren bij een soort kikkerhouding met opgetrokken benen. In onze slaap volgen we ons instinct en daar kan niemand iets aan veranderen. Dat de houding waarin je slaapt ook iets over jezelf vertelt, vonden we interessant.

Lees ook
Slapend slank worden: wordt 'dutten' dé work-out van 2017?

De soldaat
Ofwel recht op de rug, met de benen gestrekt en de armen langs het lichaam. Je bent een breed geïnteresseerd mens met veel vrienden. Je zet bereikbare doelen voor jezelf uit en gaat daar zelfverzekerd en vastbesloten op af. Je houdt niet van mislukkingen en zal er alles aan doen om dát te bereiken wat je in je hoofd hebt.

De foetus
Lig je het liefst op je zij, in een veilige houding met opgetrokken knieën? Dan hou je zeer waarschijnlijk niet van confrontaties. Je loopt liever weg dan dat je de discussie aangaat of het probleem onder ogen ziet, en zoekt graag veiligheid en bescherming. Je bent een creatieve geest met aanleg voor kunsten als schilderen, en je danst mogelijk de sterren van de hemel.

De rechte buikslaper
Heb je een sterke rug en kan je daardoor heerlijk plat op je buik liggen, met de armen ontspannen langs je lichaam en de benen gestrekt? Dan ben je vast een geboren leider, die graag initiatieven neemt en plannen succesvol volbrengt. Je voelt je verantwoordelijk voor je naasten en zorgt waar nodig goed voor ze.

De zijslaper
Trek je, op je zij, graag één been omhoog? Je zult bekend staan als een betrouwbaar, rustig persoon die wel mogelijk wat snel op de tenen getrapt is. Je houdt ervan nieuwe dingen uit te proberen en treedt de wereld en problemen met prettige positiviteit tegemoet.

De uitstrekker
Kies je graag voor op je rug slapen, maar met je armen langs je kussen, de benen losjes opzij? Je bent een echte levensgenieter. Een positief mens die overal met open armen ontvangen wordt. Je hebt een sterke persoonlijkheid en zet je graag voor de volle honderd procent in.

De reiger
Lig je voornamelijk op je buik met één been omhoog getrokken? Dan kies je doorgaans voor spontaan en besluit je graag last minute (als dat je lukt, want dat besluiten is een dingetje). Je stemming kan sterk wisselen en plotseling omslaan, waardoor balans soms wat ver te zoeken is. Een veilige, evenwichtige thuisbasis werkt het beste voor je.

Zoveel slaaphoudingen, zoveel karakters, dus. Herken jij jezelf in de omschrijving bij jouw slaappositie?