Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zomerse cityt(r)ips: deze 5 wereldsteden zijn steeds populairder onder Nederlanders

Met de zomer in het vooruitzicht zocht Expedia, ’s werelds grootste online reisbureau, uit welke Europese steden deze zomer een flinke piek zullen zien in Nederlandse toeristen en welke Europese landen extra voordelig zullen zijn. Welke steden kunnen deze zomer dubbel zoveel Nederlandse toeristen...

Zomerse cityt(r)ips: deze 5 wereldsteden zijn steeds populairder onder Nederlanders

Met de zomer in het vooruitzicht zocht Expedia, ’s werelds grootste online reisbureau, uit welke Europese steden deze zomer een flinke piek zullen zien in Nederlandse toeristen en welke Europese landen extra voordelig zullen zijn.

Welke steden kunnen deze zomer dubbel zoveel Nederlandse toeristen verwachten? En, ook niet onbelangrijk: waar reizigers kunnen besparen?

Kiev

Kiev: onvergetelijk? Een ritje met de metro!
Kiev is de sterkst groeiende bestemming voor Nederlandse toeristen en tegelijk de meest opvallende verschijning in de lijst. Vorige maand bleek al uit Expedia-onderzoek dat Nederlandse toeristen veerkrachtig zijn en zich niet laten afschrikken door eventuele spanningen of veiligheidsrisico’s in vakantiebestemmingen. Als een van de oudste steden van Europa is er in Kiev veel te zien voor geschiedenisliefhebbers. Voor degenen die hun kennis over het land willen bijspijkeren is het Museum van de Grote Patriottische Oorlog een goede optie. Het Holenklooster en de Sint-Sofiakathedraal met de grote gouden koepels zijn de belangrijkste bezienswaardigheden, maar de trekpleister die het meeste indruk achterlaat bij toeristen in Kiev bevindt zich onder de grond: een ritje met de metro is er een onvergetelijke ervaring.

Retourvlucht en vier overnachtingen bij 4* Staro Hotel in Kiev vanaf € 352 per persoon – een besparing van € 60 als je deze trip boekt als combipakket (vlucht + hotel)

Praag

Praag: ideale vakantieplek
Bomvol historie, cultuur en geheel te voet te verkennen: Praag is in vele opzichten de ideale vakantieplek en de stad trekt dan ook steeds meer Nederlandse toeristen. Midden in het oude centrum is het Astronomisch Uurwerk te bezichtigen, waar elk uur een Parade van Apostelen tevoorschijn komt. Al wandelend over de Karelsbrug is er een prachtig overzicht op de historische stad. Praag is de stad voor budgetreizigers, die zelfs nog meer kunnen besparen als zij de stad bezoeken in augustus en de vlucht en reis tegelijkertijd boeken.

Retourvlucht en vier overnachtingen bij 4* MOODs Boutique in Praag vanaf € 290 per persoon – een besparing van € 40 euro als je deze trip boekt als combipakket

Lees ook: Genieten à la Máxima in dit Amsterdamse tophotel

Genève

Genève: historische charme
Ook het sprookjesachtige Genève is aanzienlijk populairder onder Nederlandse toeristen. Genève is tegenwoordig een internationale stad en de thuishaven voor internationale organisaties zoals de VN, maar het heeft zijn historische charme met de prachtige kerken en kastelen nog niet verloren. Ook voor de kunstliefhebber heeft Genève een hoop te bieden: de musea en theaters zijn wereldwijd bekend.

Retourvlucht en vier overnachtingen bij 4* NH City in Genève vanaf € 267 per persoon – een besparing van € 50 euro als je deze trip boekt als combipakket

Boedapest

Boedapest: prachtige uitzichten
Boedapest wordt ook wel het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd. De prachtige uitzichten over de rivier en unieke terrascultuur maken het inderdaad makkelijk om stapelverliefd te worden op de Hongaarse hoofdstad. De Burcht van Boeda is een van de grootste kastelen in Europa en een onmisbare toeristische attractie. Ook voor wie de rust wil opzoeken, is Boedapest uiterst geschikt: de karakteristieke badhuizen zijn erg populair onder zowel toeristen als Hongaren, die traditiegetrouw een duik nemen na een lange werkdag.

Retourvlucht en vier overnachtingen bij 4* Danubius Hotel Astoria in Boedapest vanaf € 380 per persoon – een besparing van € 50 euro als je deze trip boekt als combipakket

Dublin

Dublin: onverbeterlijk vrolijk en levendig
In grote steden over de hele wereld is er altijd wel een Irish Pub te vinden. Het is dan ook geen verrassing dat de Ierse hoofdstad een Pub-paradijs is, met de Temple Bar en Guiness Factory als belangrijkste toeristische trekpleisters. Hoewel Dublin soms een regenachtige stad is, is de sfeer er onverbeterlijk vrolijk en levendig. Al wandelend door de kronkelende straatjes van Dublin is het eigenlijk overbodig een strak plan te hebben: in het oude stadscentrum is de rijke culturele geschiedenis van Ierland prachtig te bewonderen.

Retourvlucht en vier overnachtingen bij 4* Hotel Riu Plaza The Gresham in Dublin vanaf € 380 per persoon – een besparing van € 40 euro als je deze trip boekt als combipakket

Florence

Goedkoper dan ooit: Florence en Marseille
Beperkt budget? Geen probleem! Europa is deze zomer in de uitverkoop en Expedia heeft gekeken welke steden deze zomer het meest in prijs zijn afgenomen. Vooral de landen rondom de Middellandse Zee zijn dit jaar extra voordelig. De steden Florence, Zagreb, Marseille en Mallorca zijn allemaal met minstens 25% in de prijs gedaald. René Nieuwmans, Head of Central Europe bij Expedia, heeft nog een besparingstip: “Nederlandse toeristen hebben van nature al grote controle over hun budget. Ze kunnen flink besparen wanneer ze de vlucht en overnachting in één pakket boeken. Voor zowel het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Tsjechië bespaar je met een combipakket bijvoorbeeld al 15% op de totaalprijs.”