Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hotspots in Ruzafa, de hipste wijk in Valencia

Valencia is uitgeroepen tot beste stedentripbestemming van Europa. En dit mag je absoluut niet missen als je er heen gaat. De leukste tips in Rufaza, de hipste wijk van stad. Valencia is uitgeroepen tot beste stedentripbestemming van Europa. Met een gemiddeld waarderingscijfer van een 8,62 behaal...

Hotspots in Ruzafa, de hipste wijk in Valencia

Valencia is uitgeroepen tot beste stedentripbestemming van Europa. En dit mag je absoluut niet missen als je er heen gaat. De leukste tips in Rufaza, de hipste wijk van stad.

Valencia is uitgeroepen tot beste stedentripbestemming van Europa. Met een gemiddeld waarderingscijfer van een 8,62 behaalt de Spaanse stad de hoogste score van alle Europese steden.

Naast Valencia zijn Praag, Berlijn, Rome en Parijs de leukste stedentripbestemmingen in Europa, volgens de Nederlandse vakantieganger.

Opvallend is dat Krakau, die de afgelopen jaren de consumentenprijs won, dit jaar niet meer in de top vijf van Zoover terug te vinden is.

Daarentegen is Parijs, eerder nog op de tiende plaats, in populariteit gestegen en heeft dit jaar een plekje in de top vijf veroverd:

Top 5 op een rij

  1. Valencia – 8,62
  2. Praag – 8,29
  3. Berlijn – 8,13
  4. Rome – 8,11
  5. Parijs – 8,06

Rufaza is de place to be in Valencia

En dat moet ontdekt worden natuurlijk. Deze hippe hotspot staat bekend om zijn restaurants, trendy barretjes en kleurrijke mensen.

Shoppen

Maar je kunt er ook shoppen. Ga bijvoorbeeld voor vintage vondsten naar Kauf Vintage, een winkel vol fijne kleding. En wie even verder zoekt vindt ook Simple Tienda, een hebbedingenwinkel vol moois van Spaanse makelij.

Denk aan authentiek speelgoed, spullen voor in de keuken en leren tassen. En voor wie van designerkleding houdt is Chapeau dé plek: je vindt hier merken als Gucci, Stella McCartney en Prada. 

Eten, eten en nog eens eten

Ruzafa is verder een waar paradijs voor foodies. Er zijn zoveel restaurants om uit te kiezen. Maar restaurant Ricard Camarena moet zeker genoemd worden. Het is er namelijk eentje met een Michelinster.

En ook La Conservera - waar vis uit blik wordt opgediend - is een bezoekje waard. En voor de zoetekauwen onder ons: ga eens langs bij koffieshop Dulce de Leche.

Nachtleven

's Avonds komt Ruzafa pas echt tot leven. Er is een grote keuze aan bars en trendy bierhuizen met ambachtelijke bieren zoals Olhöps Craft Beer House.

Dansen? La 3 is je plek tijdens het nachtelijk uur. Er knalt vanaf 01.00 uur een mix van eclectische en elektronische muziek uit de speakers. Kortom, Valencia is een stedentrip waard dus.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in