Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Foeter je vaak? Dat zegt iets heel positiefs over je

We geloofden het zelf eerst ook niet, maar het is toch echt zo: recent onderzoek wijst uit dat schelden iets heel positiefs zegt over je. Schelden, we hebben er een hekel aan (al floept er soms echt wel eens iets per ongeluk uit ons mond...) Niet zo negatiefMaar schelden is negativiteit en daarme...

Foeter je vaak? Dat zegt iets heel positiefs over je

We geloofden het zelf eerst ook niet, maar het is toch echt zo: recent onderzoek wijst uit dat schelden iets heel positiefs zegt over je.

Schelden, we hebben er een hekel aan (al floept er soms echt wel eens iets per ongeluk uit ons mond...)

Niet zo negatief
Maar schelden is negativiteit en daarmee kom je niet ver, vinden wij. Dát klopt dus maar deels, zo blijkt: want degenen die wat vaker vloeken, liegen wél minder, ontdekten de experts. En daar is ook wat voor te zeggen. "Je kunt er op twee manieren naar kijken", aldus mede-onderzoeker David Stillwell. "Je kunt vloeken als negatief sociaal gedrag zien, maar aan de ándere kant 'filteren' deze mensen hun taalgebruik niet, waardoor er ook geen verzinsels in hun verhaal sluipen. Leugens blijven zo achterwege."

Schone schijn
Bovendien hebben mensen die wel eens foeteren niet de neiging de schone schijn op te houden; zij doen geen moeite om leuker over te komen dan ze zijn.