In dit nummer kunt u - het is een mooie traditie - weer lezen wat de sterren in 2013 voor u in petto hebben. De Jaarhoroscoop in dit nummer lees ik altijd als eerste en alleen de dingen die mij aanspreken, onthoud ik. Mijn sterrenbeeld is Kreeft en nu lees ik dat er familie- of gezinsuitbreiding kan komen. Wie weet krijgt een van mijn neefjes of nichtjes wel een kind. Dat zou leuk zijn! Bovendien gaat romantiek een grote rol spelen. Dat kan kloppen: komend jaar ben ik 12½ jaar getrouwd en dat gaan we zeker vieren.

Verder leek ik dat Jupiter in het teken van Kreeft komt, waardoor ik reislustiger wordt. Nog meer zin in reizen dan ik nu al heb? Heerlijk! Reizen is tenslotte mijn grootste hobby. Ik kan heel erg genieten van een weekend weg, een week naar Griekenland of Italië en van reizen naar verre landen. Kreeften zijn huiselijk van aard, en van thuis zijn geniet ik nog meer als ik weg ben geweest.
Inspiratie genoeg om mijn reislust aan te wakkeren, want in dit nummer zit ook de Nouveau Reisgids, met aantrekkelijke stedentrips en verre droomreizen. Er is voor iedereen wel een mooie bestemming in te vinden of een om van te dromen.
Waar ik vroeger met de rugzak op pad ging, kies ik tegenwoordig voor de wat luxere reizen en daar sluiten de reisaccessoires in dit nummer goed bij aan. Die lchtgewicht koffer met parelmoerglans is wel heel erg mooi!

Ik wens u, ook namens de hele redactie, fijne feesetdagen en een mooi 2013.

Veel plezier met dit nummer.

Brigitte Speekman
Hoofredacteur