Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het Zonnehuis: In bed met Dietrich en Piaf

Op 6 mei 2016, de sterfdag van Marlene Dietrich, gaat In bed met Dietrich en Piaf in Het Zonnehuis in Amsterdam in première. Deze nieuwe Nederlandse muziektheatervoorstelling vertelt over de intense vriendschap tussen twee van de beroemdste vrouwen van de twintigste eeuw: Marlene Dietrich en Edit...

Het Zonnehuis: In bed met Dietrich en Piaf

Op 6 mei 2016, de sterfdag van Marlene Dietrich, gaat In bed met Dietrich en Piaf in Het Zonnehuis in Amsterdam in première. Deze nieuwe Nederlandse muziektheatervoorstelling vertelt over de intense vriendschap tussen twee van de beroemdste vrouwen van de twintigste eeuw: Marlene Dietrich en Edith Piaf. 



zonnehuis

Het idee voor In bed met Dietrich en Piaf is afkomstig van Irene Kuiper en Frédérique Sluyterman van Loo. Tijdens de speelperiode van de musical Billy Elliot delen zij een kleedkamer en na het zien van een indringende documentaire ontstaat het idee om een voorstelling te gaan maken over de vriendschap tussen Marlene Dietrich en Edith Piaf: twee sterke vrouwen, iconen van hun tijd, die een eigen stempel weten te drukken op de Franse, Duitse en Amerikaanse cultuur. Maar ook twee vrouwen die in de jaren vijftig van de vorige eeuw hun leven niet laten bepalen door de mannen om hen heen, maar de regie zelf in de hand houden.

Eigen werk creëren is, na het plotseling beëindigen van Billy Elliot, ook een belangrijke drijfveer om samen een productie neer te zetten. Op hun verzoek schrijft Daniël Cohen een muziektheaterproductie over de ongewone vriendschap tussen twee culturele power-vrouwen: Edith Piaf en Marlene Dietrich.

Tijdens een nachtelijke confrontatie wordt duidelijk hoezeer Dietrich en Piaf verschillen in hun ideeën over mannen, over idealen, over overleven. Maar even duidelijk wordt hoezeer de vrouwen nog van elkaar houden. Heden en verleden, fictie en realiteit, vloeien in deze muzikale fantasie door elkaar heen als de twee diva’s beiden hun eigen versie van de gebeurtenissen geven.

Schrijver Daniël Cohen neemt tevens de regie voor zijn rekening. Frédérique Sluyterman van Loo en Irene Kuiper spelen respectievelijk Marlene Dietrich en Edith Piaf. Alle mannen in hun leven worden vertolkt door Ger Otte, die tevens de muzikale begeleiding verzorgt. Repetities gaan op 8 maart 2016 (Internationale Vrouwendag) van start. Biografieën zijn te vinden op de website www.inbedmetdietrichenpiaf.nl

Wanneer
5 t/m 12 mei 2016

Waar
Het Zonnehuis, Zonneplein 30, 1033 EK Amsterdam

Kaartverkoop en informatie
www.inbedmetdietrichenpiaf.nl