Paul Simon
Paul Simon

Paul Simon maakt al zestig jaar songs en is nog lang niet uitgecomponeerd. Sterker nog, de 74-jarige Paul heeft met Stranger to Stranger zijn meest avontuurlijke CD uitgebracht sinds zijn Magnus Opus - Graceland - uit 1986. Stranger to Stranger met juweeltjes als Angel en In a Parade toont een heel sterke Simon. Donkere teksten, spannende ritmes en de stem in topconditie.

Paul Simon
Paul Frederic Simon (Newark (New Jersey), 13 oktober 1941) is een Amerikaans singer-songwriter. Van 1964 tot 1970 vormde hij de helft van het duo Simon & Garfunkel en sinds 1970 is hij soloartiest, naast incidentele reünies met Garfunkel. Simon scoorde diverse hits, waaronder "Late in the evening" en "Fifty ways to leave your lover". Simon maakte diverse soloalbums, de bekendste daarvan is het met Zuid-Afrikaanse musici gemaakte Graceland uit 1986, waarop ook de hitsingle "You can call me Al" te vinden is.

"Stranger to Stranger" is Simons dertiende soloalbum. Volgens criticus Kelefa Sanneh van tijdschrift The New Yorker is dit album, dat elf nummers telt, "vrolijker en grappiger dan zijn recente voorgangers - zijn meest dansbare muziek in decennia."Co-producer is Roy Halee, die aan alle albums van Simon en Garfunkel meewerkte en door Simon voor dit album werd benaderd vanwege zijn vermogen om echo te creëren, aldus verklaarde Simon tegenover het blad Rolling Stone. Volgens het tijdschrift kenmerkt het album zich niet alleen door echo en ritme - de Italiaanse elektronische danceartiest Clap!Clap! leverde de beats voor drie tracks - maar gaan deze elementen een fusie aan met Afrikaanse houtblazers, Peruviaanse drums, een gospelkwartet, alsmede blazers en synthesizers.

De teksten zijn vaak geestig: zo handelt het nummer "Wristband" over een rockster die vanwege het niet dragen van een polsband de toegang tot zijn eigen concert wordt geweigerd.

Mail en Win

Nouveau mag 3 CD's weggeven. Om kans te maken stuur een mail naar redactie@nouveau.nl onder vermelding van Simon. Deze actie is gesloten!