merry jazzmass
merry jazzmass

Kerstconcert Merry Jazzmass

Dit jaar heeft het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) José James uitgenodigd voor haar serie kerstconcerten. De samenwerking met José James is tot stand gekomen tijdens het Blue Note jubileumconcert in de zomer van 2014. De soulvolle zanger is een graag gehoorde gast bij menig jazzliefhebber en het JOC. Zo speelde hij samen met artiesten zoals: McCoy Tyner en Basement Jaxx.

De sfeervolle kerstconcerten van het JOC is sinds haar begin groot succes. Vanaf 2011 heeft dit succes geleid tot een meerdaagse concertserie. Volgens traditie nodigt het JOC voor deze concertserie door heel Nederland altijd een grootse, hedendaagse jazz artiest uit. Dit jaar zal José James schitteren op verschillende podia in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Den Haag en Eindhoven van maandag 7 december tot en met vrijdag 11 december.

JOC maakt nieuwe bewerkingen van de muziek van José James

Voor elk concert schrijft het JOC nieuwe big band arrangementen. Zo ook voor de serie Merry Jazzmass. Composities van de solist José James worden door chef-dirigent Dennis Mackrel opnieuw gearrangeerd speciaal voor het orkest. Mackrel omschrijft het proces als volgt: ‘Een arrangement maken voor het JOC, is zoals koken met een rek vol kruiden. Alle musici brengen hun eigen smaak in de mix, die je als arrangeur tot de juiste balans brengt.’

Cross-over tussen hip-hop en jazz
merry jazzmass
merry jazzmass

José James heeft met zijn soulvolle, zwoele mix tussen jazz en hiphop het grote publiek voor zich gewonnen. Naast de populaire kerstsongs, zoals the Christmas Song van Mel Thormé en Let it Snow, worden er ook nummers van zijn laatste album Yesterday I had the blues, ten gehore gebracht. Het album is een eerbetoon aan zangeres Billie Holiday.

Meer over Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Het JOC staat sinds 7 november dit jaar onder leiding van chef-dirigent Dennis Mackrel. Zijn eerste optreden als chef-dirigent met solist Christian Scott tijdens het Nachtconcert, was een groot succes.

Data & locatie kerstconcerten

Maandag 7 december: Het Concertgebouw, Amsterdam
Dinsdag 8 december: De Doelen, Rotterdam
Woensdag 9 december: Cinemec, Nijmegen
Donderdag 10 december: Zuiderstrandtheater, Den Haag
Vrijdag 11 december: Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven

Website:

www.jazzorchestra.nl

Mail & Win:

Nouveau mag 2 kaarten weggeven voor een van de concerten. Wilt u kans maken op de kaarten stuur dan een mail met uw NAW-gegevens en uw voorkeur van de plaats naar redactie@nouveau.nl

Deze actie is gesloten!