Nederlands Dans Theater presenteert Somos
Somos
Somos

In het nieuwe programma Somos danst Nederlands Dans Theater werken van Crystal Pite, Marco Goecke en Sol León & Paul Lightfoot.

Het verhaal

Somos – Spaans voor ‘Wij zijn’ – brengt de beide huischoreografen en associate choreographers van Nederlands Dans Theater in één avond samen: Sol Léon, Paul Lightfoot, Crystal Pite en Marco Goecke. In hun diverse stijlen demonstreren zij de veelzijdigheid van de dansers van Nederlands Dans Theater. Pite en Goecke presenteren wereldpremières, van León en Lightfoot staan reprises van twee toongevende creaties op het programma.
Same Difference (2007) is een theatraal stuk waarin dans communiceert op symbolische en letterlijke wijze. Het ballet, op muziek van Philip Glass, sleept je mee in een surrealistische wereld.
Shoot the Moon (2006) geeft een kijkje in de liefdeslevens van diverse koppels. Draaiende muren met zwart-wit behang creëren afzonderlijke kamers met een eigen liefdesverhaal. Shoot the Moon, ook op muziek van Glass, won in 2006 de Zwaan, de VSCD prijs voor beste dansproductie.

Speeldata

di 16 feb De Harmonie, Leeuwarden
do 18 feb Stadsschouwburg Nijmegen
wo 24 feb Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
za 27 feb Wilminktheater, Enschede
do 3, vr 4, za 5 mrt Zuiderstrandtheater, Scheveningen
di 8, wo 9, do 10 mrt Stadsschouwburg Amsterdam

Mail & Win:

Nouveau mag 2 kaarten weggeven voor de voorstelling op 5 maart in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Wilt u kans maken op de kaarten stuurt u een mail met uw NAW-gegevens naar redactie@nouveau.nl onder vermelding van Somos. Deze actie is gesloten!