images
images

Bridge of Spies - Mission impossible
Is een Amerikaanse film uit 2015 van regisseur Steven Spielberg. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het script werd geschreven door Matt Charman en de broers Joel en Ethan Coen.

De film gaat over de Amerikaanse advocaat James B. Donovan die, nadat hij een aantal jaar als verzekeringsadvocaat werkte, de spion Rudolf Abel strafrechtelijk moet verdedigen die een aantal jaar als schilder in de Verenigde Staten woont en daar voor de Sovjet-Unie spioneerde. Als er gedurende de rechtszaak en de gevangenisstraf van Rudolf Abel de Amerikaanse piloot Gary Powers tijdens een geheime missie boven Rusland wordt neergehaald en door de Russen gevangen wordt genomen, en ook de Amerikaanse student Frederic Pryor die in Berlijn studeert wordt opgepakt, is het aan advocaat James B Donovan om naar Oost-Berlijn af te reizen om een ruil te regelen tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie.

Cast
Tom Hanks – James B. Donovan
Mark Rylance – Rudolf Abel
Amy Ryan – Mary McKenna Donovan
Alan Alda – Thomas Watters
Austin Stowell – Francis Gary Powers
Domenick_Lombardozzi – Agent Blasco
Sebastian Koch – Wolfgang Vogel
Michael Gaston – Williams
Peter_McRobbie – Allen Dulles
Stephen Kunken – William Tompkins
Joshua_Harto – Bates

Mail & Win
Nouveau mag 5 Dvd's weggeven. Wilt u kans maken op de kaarten stuur dan een mail met uw NAW-gegevens naar redactie@nouveau.nl onder vermelding van Bridge. Deze actie is gesloten!