A Bigger Splash is een Italiaans-Franse film uit 2015 onder regie van Luca Guadagnino en is een remake van de Franse film La Piscine uit 1969.

Splash
Splash

Verhaal

Celebritykoppel Marianne en Paul lijkt genoeg te hebben aan elkaar: de wereldberoemde stadionrockster (zij) en documentairemaker (hij) genieten van een zorgeloze vakantie in een villa met zwembad in de heuvels van het zonovergoten Italiaanse Pantelleria, een eilandje tussen Sicilië en Tunesië. De dagen worden gevuld met zonnen, vrijen, lekker eten en zwemmen. Hun rust wordt danig verstoord door de onverwachte komst van Pauls oude vriend en Mariannes oude vlam Harry, de flamboyante, schreeuwerige en bandeloze muziekproducer die onmiddellijk alle ruimte opeist. Hij heeft zijn bevallige tweeëntwintigjarige dochter Penelope, die hij sinds een jaar kent, ook meegenomen. ‘Nu kunnen we niet meer naakt rondlopen’, verzucht Paul met een lach die het midden houdt tussen ironie en spijt. Naaktlopen doet Harry echter voor vier; de vijftiger laat geen mogelijkheid onbenut zijn kleren uit te trekken en bloot in het zwembad te springen. Al snel komen de verhoudingen tussen het viertal op scherp te staan. Een storm nadert het eiland en evenredig met de stijgende temperaturen lopen de opwinding en de spanningen op.

Cast

Paul                                  Matthias Schoenaerts
Marianne                        Tilda Swinton
Harry                               Ralph Fiennes
Penelope                         Dakota Johnson

Mail & Win

Nouveau mag 2 x een Splash-pakket weggeven bestaande uit 2 vrijkaarten en een strandlaken. Wilt u kans maken op één van de pakketten stuur dan een mail met uw NAW-gegevens naar redactie@nouveau.nl onder vermelding van Splash. Deze actie is gesloten!