Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Máxima opent tentoonstelling Anna Paulowna

Aankomende woensdagochtend 5 oktober opent onze Koning Máxima in Museum Paleis Het Loo de tentoonstelling Anna Paulowna, kleurrijke koningin. Dit is namelijk een bijzondere gelegenheid, omdat dit jaar het tweehonderd jaar geleden is dat Anna Paulowna met de latere Koning Willem II trouwde en naar...

Koningin Máxima opent tentoonstelling Anna Paulowna

Aankomende woensdagochtend 5 oktober opent onze Koning Máxima in Museum Paleis Het Loo de tentoonstelling Anna Paulowna, kleurrijke koningin. Dit is namelijk een bijzondere gelegenheid, omdat dit jaar het tweehonderd jaar geleden is dat Anna Paulowna met de latere Koning Willem II trouwde en naar Nederland kwam. De expositie toont veel van haar kostbaarheden, waaronder serviezen en meubelen.

Anna

De zuster van de Russische tsaar, grootvorstin Anna Paulowna (1795-1865) kwam in 1816 naar Nederland. Ze trouwde namelijk op 21-jarige leeftijd met Willem, die koning Willem II werd. Anna is een classy dame, houdt van keizerlijke glitter en glans en kleurt het toen saaie Nederlandse hof. Vanuit haar vaderland neemt zij onder andere meubilair en een Russisch-orthodoxe kerkuitrusting mee. Ook stoffen, juwelen én koks, zangers en priesters liet zij uit Rusland overkomen. Nu zijn er in Nederland straten, pleinen en is er een dorp naar Anna Paulowna vernoemd.

Anna
Anna

Bron: Paleis het Loo

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren