Begin 2016 had Mart Visser een succesvolle solo-expositie in Amsterdam,

Mart
Mart

dit najaar komt er een vervolg in Maastricht : de expositie Mart Visser: S.Y.N.E.R.G.Y. Gedurende vijf weken wordt Vissers kunst, in combinatie met hoogtepunten uit zijn hautecouture-oeuvre, tentoongesteld in Museum aan het Vrijthof. Dit is de eerste keer dat Vissers werk te zien is in Limburg.

Essentie

Als modeontwerper ligt de kracht van zijn werk in de persoonlijke aandacht voor iedere vrouw die zijn haute couture draagt. Hij leeft zich optimaal in en vertaalt zijn intuïtieve idee voor haar naar een driedimensionale creatie. Structuur, reliëf, textuur en techniek versterken het ontwerp. Dezelfde ingrediënten past Mart Visser toe in zijn artwork. Gezichten en koppen in de ruige en abstracte opzet zoals Visser deze schildert, staan in schril contrast van zijn haute couture. Het kleurenpalet (nachtblauw, gradaties in zwart/wit/grijzen, donkeroranje, oker en een parade aan vergrijsde tonen) en de dynamische diversiteit aan materialen waarbinnen Visser creëert zijn de enige overlappingen met zijn collecties

De synergie tussen Mart Vissers artwork en haute couture vormt de basis voor een unieke tentoonstelling.

Persoonlijk

Mart Visser: S.Y.N.E.R.G.Y bestaat uit een persoonlijke selectie van Vissers unieke schilderijen, sculpturen en installaties. Dit alles gecombineerd met prachtige high-lights uit zijn haute couture-oeuvre van de afgelopen twintig jaar. Marts artwork varieert van kleinere werken tot immense schilderijen van twee bij drie meter, maar altijd zijn het koppen. In zijn creatieproces experimenteert Visser voortdurend met verschillende formaten en materialen en op de tentoonstelling is de diversiteit van zijn artwork duidelijk te zien. Marts haute couture varieert in presentatie en stijl niet zoveel. Net als Mart kijkt ook Erik de Jong, directeur van Museum aan het Vrijthof, erg uit naar de expositie. “Marts artwork is ontzettend ruw en puur. Zijn haute couture, daarentegen, kennen we als zeer verfijnd en elegant. Ik ben er absoluut zeker van dat het contrast tussen beide disciplines en de diversiteit van Marts werk zal zorgen voor een zeer spannende en verrassende expositie!”

De expositie Mart Visser: S.Y.N.E.R.G.Y is van 29 september tot en met 6 september 2016 te zien in Museum aan het Vrijthof. Een gedeelte van de opbrengst van de kunstwerken die tentoongesteld zijn en verkocht worden, zal worden gedoneerd aan het Prinses Maxima – Centrum voor Kinderoncologie dat momenteel wordt gebouwd.

Mart Visser – arrangement voor Nouveau-lezeressen incl. overnachting in Kruisheerenhotel in Maastricht. Helaas is dit arrangement volledig vol geboekt.

  • Exclusieve groepsrondleiding van Mart Visser op zaterdag 5 november (per abuis is in Nouveau een verkeerde datum genoemd) van 15.00 tot 16.00 uur over de tentoonstelling
  • 2 x Entreekaart Museum aan het Vrijthof
  • Overnachting voor 2 personen in het Kruisheerenhotel in Maastricht inclusief ontbijt op 5 november (van zaterdag op zondag)
  • Prijs: € 170,-- (voor 2 personen)
  • De kaarten voor de tentoonstelling zijn helaas niet los te verkrijgen. Er kan alleen geboekt worden in combinatie met de overnachting in het Kruisheerenhotel.
  • Dit arrangement kunt u boeken door een mail te sturen naar redactie@nouveau.nl. De volgorde waarin de aanmeldingen binnenkomen, is bepalend.

 

Mart
Mart

Voor informatie over de tentoonstelling: www.museumaanhetvrijthof.nl