Mounir Toub weet zijn weg in een professionele keuken zo te vinden.

Mounir Toub
Mounir Toub

Misschien kent u hem van de 24 Kitchen serie ‘Grenzenloos Koken’ waar hij al jaren de kijkers inspireert om de Arabische keuken te ontdekken. Met zijn originele en diverse recepten verrast hij ons kikkerlandje met verleidelijke geuren en kleuren. Koken met liefde, genegenheid en passie vind Mounir het mooiste ter wereld.

Mounir Toub

Mounir Toub (1978) is een middelste kind van drie zoons die begon met koken door haar moeder zo nu en dan te helpen. Hij komt uit het zuiden van het land en heeft hier ook bij diverse restaurants gewerkt. Hij heeft onder meer samengewerkt met Meesterkoks Margot Reuten en Eugene Swaelen. Naast het werken in de keuken wilde hij graag zijn kennis overbrengen op ander jong talent. Zijn HBO-diploma voor docent behaalde hij cum laude met een deeltijdopleiding. Mounir werkte zes dagen per week, ging één dag naar school en moest zeven nachten in de week zijn huiswerk maken en studeren. En dat 4,5 jaar lang! Inmiddels is hij alweer vijf jaar docent aan de horeca-opleiding van ROC Eindhoven.

Mijn Arabische keuken

Als kok heeft hij van alle chefs met wie hij heeft samengewerkt iets speciaals meegekregen, wat hem gevormd heeft. Zijn grootste kookidool, met wie hij ook het langst heeft samengewerkt, is zonder enige twijfel zijn moeder. . “De kleine werkzaamheden die ik mocht uitvoeren, gaven mij een grote voldoening. Ik zag al vroeg in dat je met goed bereide gerechten mensen gelukkig kan maken.” Mounir zijn liefde voor de Arabische keuken is hem letterlijk met de paplepel ingegoten. In zijn eerste kookboek Mijn Arabische keuken laat hij aan de hand van klassiek en modern Arabische recepten zien hoe aanstekelijk en veelzijdig deze keuken is. Van ingelegde sinaasappels tot saffraanmayonaise; dit boek is verrukkelijk!

Mail en Win

Nouveau mag 3 kookboeken weggeven. Om kans te maken stuur een mail met NAW-gegevens naar redactie@nouveau.nl onder vermelding van Mounir Toub. Deze actie is gesloten!