Nouveau tipt!

Deze maand zijn er veel nieuwe kookboeken op de markt gekomen. De koude dagen én de feestdagen komen er weer aan; tijd voor gezelligheid rond de familietafel, stoofpotten en langer in de keuken staan. Deze periode is ook altijd een goede reden om een kookboek voor jezelf of als cadeau voor iemand anders te kopen. Je kunt op de afbeelding klikken om het boek te bestellen. Dit zijn dé lekkerste kookboeken van het moment.

Pasta!
Kookboeken
Kookboeken

Stefano Cavallari - chef-kok van de succesvolle Spaghetteria Pasta-bar - neemt je in Pasta mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta's die zijn oma hem leerde bereiden. Van een mooie spaghetti con frutti di mare, een penne met eekhoorntjesbrood en varkensspek, tot een vegetarische gnocchi met gorgonzola en Parmezaanse kaas. Met Pasta haal je de authentieke Italiaanse pastakeuken in huis.

Dikte: 160 pagina’s, prijs: €17,50, uitgeverij: Spectrum

 

Ramen, Japanse noedelsoep en bijgerechten
Kookboeken
Kookboeken

Ramen, de lichtvoetige Japanse maaltijdsoep met noedels, is immens populair: de ramenbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Dit is ook logisch, omdat ramen licht verteerbaar is en vele variaties kent. Overheerlijk én gezond! Varieer eindeloos met culinair alleskunner Tove Nilsson en maak pittige miso ramen, kimchi ramen, ramen met wontons of ramen met tofu en paddenstoelen. Maak zelf de diverse noedels als udon- en sobanoedels. Met als toegift populaire kleine Japanse gerechten als gyoza en tempura.

Dikte: 152 pagina’s, prijs: €19,95, uitgeverij: Good Cook

 

Schmidt Originals zeevis kookboek
Kookboeken
Kookboeken

In het Schmidt Originals Zeevis kookboek worden de grootste visgeheimen onthuld en worden er 50 authentieke visrecepten gepresenteert. Met deze ‘Schmidt Originals’ kan iedereen als een ware professional thuis vis bereiden. De heldere recepten laten zien dat het niet ingewikkeld is om een lekker visgerecht te maken.

Dikte: 240 pagina’s, prijs: €29,95, uitgeverij: Bertram + de Leeuw

 

Heerlijke chaos: meer dan 100 zinnenprikkelende recepten voor elk moment
Kookboeken
Kookboeken

Koken is emotie. Afhankelijk van tijd, energie, budget, gelegenheid en humeur zetten we (bijna) dagelijks iets anders op tafel. Het kookboek van foodfotografe en blogger Simone van den Berg speelt in op deze variëteit. Heerlijke chaos staat vol beeldschone foto’s en zinnenprikkelende recepten voor elk moment. Van rijk tot budget, van slow tot snel, dit prachtige foodfotografie- en kookboek biedt voor ieder moment inspiratie.

Dikte: 208 pagina’s, prijs: €29,99, uitgeverij: Nieuw Amsterdam

 

Drinks & Bites - Vlotte hapjes en drankjes voor parties & thereafter
Kookboeken
Kookboeken

Drinks & Bites biedt hét antwoord op de vraag: 'Wat serveer ik mijn gasten?' Het is volledig toegespitst op de huidige cocktailtrend en de drankjes gaan vergezeld van de meest hippe bar bites. In 10 herkenbare vibes of momenten combineren Isabel Boons en The blend brothers uitzonderlijke drankjes met fantastische bites. Of je nu een stevig feestje wilt bouwen met vrienden of van een herfstige zonsondergang wilt genieten met een soulmate, Drinks & Bites zorgt ervoor dat het memorabel wordt.
Dikte: 186 pagina’s, prijs: €24,99, uitgeverij: LANNOO

 

De Perzische keuken 

Kookboeken
Kookboeken

De Brits-Iraanse kok Yasmin Khan ging in Iran op zoek naar de heerlijkste recepten. Ze werd verwelkomd in woningen in alle uithoeken van het land, van de besneeuwde bergen van Tabriz tot aan de granaatappelboomgaarden van Isfahan. Zo weefde zij een tapijt van verhalen en geurige recepten die zijn geworteld in de rijke traditie van de Perzische keuken. Yasmin Khan tekende moderne, toegankelijke recepten op zoals fesenjoon (kip met walnoten en granaatappels), tahcheen (gebakken rijst met saffraan en aubergine) en rozen-amandeltaart. Via de recepten, de verhalen en de vele sfeervolle foto's neemt Yasmin ons mee naar dit mysterieuze en mooie land.

Dikte: 240 pagina’s, prijs: €24,95, uitgeverij: Fontaine Uitgevers