Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kookboeken: de smaken van oktober

Nouveau tipt! Deze maand zijn er veel nieuwe kookboeken op de markt gekomen. De koude dagen én de feestdagen komen er weer aan; tijd voor gezelligheid rond de familietafel, stoofpotten en langer in de keuken staan. Deze periode is ook altijd een goede reden om een kookboek voor jezelf of als cade...

Kookboeken: de smaken van oktober

Nouveau tipt!

Deze maand zijn er veel nieuwe kookboeken op de markt gekomen. De koude dagen én de feestdagen komen er weer aan; tijd voor gezelligheid rond de familietafel, stoofpotten en langer in de keuken staan. Deze periode is ook altijd een goede reden om een kookboek voor jezelf of als cadeau voor iemand anders te kopen. Je kunt op de afbeelding klikken om het boek te bestellen. Dit zijn dé lekkerste kookboeken van het moment.

Pasta!

Kookboeken

Stefano Cavallari - chef-kok van de succesvolle Spaghetteria Pasta-bar - neemt je in Pasta mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta's die zijn oma hem leerde bereiden. Van een mooie spaghetti con frutti di mare, een penne met eekhoorntjesbrood en varkensspek, tot een vegetarische gnocchi met gorgonzola en Parmezaanse kaas. Met Pasta haal je de authentieke Italiaanse pastakeuken in huis.

Dikte: 160 pagina’s, prijs: €17,50, uitgeverij: Spectrum

Ramen, Japanse noedelsoep en bijgerechten

Kookboeken

Ramen, de lichtvoetige Japanse maaltijdsoep met noedels, is immens populair: de ramenbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Dit is ook logisch, omdat ramen licht verteerbaar is en vele variaties kent. Overheerlijk én gezond! Varieer eindeloos met culinair alleskunner Tove Nilsson en maak pittige miso ramen, kimchi ramen, ramen met wontons of ramen met tofu en paddenstoelen. Maak zelf de diverse noedels als udon- en sobanoedels. Met als toegift populaire kleine Japanse gerechten als gyoza en tempura.

Dikte: 152 pagina’s, prijs: €19,95, uitgeverij: Good Cook

Schmidt Originals zeevis kookboek

Kookboeken

In het Schmidt Originals Zeevis kookboek worden de grootste visgeheimen onthuld en worden er 50 authentieke visrecepten gepresenteert. Met deze ‘Schmidt Originals’ kan iedereen als een ware professional thuis vis bereiden. De heldere recepten laten zien dat het niet ingewikkeld is om een lekker visgerecht te maken.

Dikte: 240 pagina’s, prijs: €29,95, uitgeverij: Bertram + de Leeuw

Heerlijke chaos: meer dan 100 zinnenprikkelende recepten voor elk moment

Kookboeken

Koken is emotie. Afhankelijk van tijd, energie, budget, gelegenheid en humeur zetten we (bijna) dagelijks iets anders op tafel. Het kookboek van foodfotografe en blogger Simone van den Berg speelt in op deze variëteit. Heerlijke chaos staat vol beeldschone foto’s en zinnenprikkelende recepten voor elk moment. Van rijk tot budget, van slow tot snel, dit prachtige foodfotografie- en kookboek biedt voor ieder moment inspiratie.

Dikte: 208 pagina’s, prijs: €29,99, uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Drinks & Bites - Vlotte hapjes en drankjes voor parties & thereafter

Kookboeken

Drinks & Bites biedt hét antwoord op de vraag: 'Wat serveer ik mijn gasten?' Het is volledig toegespitst op de huidige cocktailtrend en de drankjes gaan vergezeld van de meest hippe bar bites. In 10 herkenbare vibes of momenten combineren Isabel Boons en The blend brothers uitzonderlijke drankjes met fantastische bites. Of je nu een stevig feestje wilt bouwen met vrienden of van een herfstige zonsondergang wilt genieten met een soulmate, Drinks & Bites zorgt ervoor dat het memorabel wordt.
Dikte: 186 pagina’s, prijs: €24,99, uitgeverij: LANNOO

De Perzische keuken 

Kookboeken

Dikte: 240 pagina’s, prijs: €24,95, uitgeverij: Fontaine Uitgevers