Meringues
Meringues

MERINGUES

Nagerecht, 15-20 stuks
15 minuten bereidingstijd + 1 uur wachttijd

INGREDIËNTEN:

2 eiwitten
1 tl citroensap
125 gr. poedersuiker

Extra nodig: bakpapier

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 80C, stand heteluchtcirculatie. Klop in een met citroensap ontvette kom de eiwitten eerst schuimig. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijf doorkloppen tot het eiwit glanst en stevige plekken vormt.

Gebruik een spuitzak met glad mondstuk of schep met een theelepel kleine toefjes eiwitschuim op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in de warme oven en laat het eiwit in 45-60 minuten drogen zonder dat het verkleurt. De meringues moeten knapperig en nog zo wit mogelijk zijn. Laat ze uit de oven en van de bakplaat af afkoelen; leg het vel bakpapier met de meringues bijvoorbeeld op een ovenrooster.

EET SMAKELIJK