Nu de temperatuur steeds meer richting de nul gaat (er is geen ontkennen meer aan), kun je je niet warm genoeg kleden. Maar waarom geef je je interieur geen winterboost? Van bontjes tot gordijnen: met deze 8 tips ziet je huis er zowel chic als warm uit.

Patronen in de mix

Patronen in donkere tinten, zoals luipaardprint of een bloemen-stilleven, zijn alles behalve somber dit winterseizoen en helpen om fijne hoeken in elke ruimte te creëren.

Verrassingskleur

Een felle kleur werkt ook in een kouder seizoen. Blush en groene tinten in luxe stoffen, of warm oranje en rood, voelen zich prima thuis in de winter. Nu nog die brandende open haard.

Lees ook: Binnenkijken: Zo zien de badkamers van celebrities eruit

Aaibaar

Gooi een bontje over je bed, bank of keukenstoelen en voilà: warme luxe is, simpel en snel, all around.

Een warme gloed

Een eenvoudige manier om je ruimte winterklaar te maken, is door over te schakelen naar donkere lampenkappen. Dit zorgt voor een romantische sfeer.

A touch of gold

Een vleugje goud op de openhaardmantel of goudkleurige schalen op de tafel geven je woonkamer net dat beetje extra.

Gelaagd tapijt

Om de winterkou te bestrijden, dragen wij alleen maar laagjes, van truien tot jassen. Dus waarom niet hetzelfde doen voor je vloer?

Fluweelzacht

Voeg een velvet stuk, zoals een kussen of bank, toe aan de lounge ruimte voor een bluesfeeling.

Donkere gordijnen

Een andere makkelijke decoratietip is om je lichte gordijnen te vervangen door een zwaardere stof in zwart, blauw of grijs. Dit geeft visueel en letterlijk een warm gevoel. Happy cocooning...

Bron: Redbook mag, Beeldbron: Pinterest