Dat conditioner je haar glad en zijdezacht maakt, weet iedereen, maar dat het goedje ook uitstekend werkt als alternatief voor scheerschuim op de benen komt uit een minder voor de hand liggend straatje. Zo zijn er nog veel meer natuurlijke schoonheidsgeheimen te bedenken, die soms handig van pas kunnen komen. Voor jou verzamelden wij een paar eigenaardige, maar bijzonder werkzame tips om uit te proberen.

Lees ook
De 10 beste ageless beauty-tips van Leco van Zadelhoff

1. Sinaasappel als scrubmiddel
Even geen scrub in huis net nu de na-winterse schrale ellebogen en knieën wel een lik kunnen gebruiken? Geen nood aan de man: snijd een sinaasappel in tweeën en wrijf met de sappige helften over de ruwe huid. Spoel na met water en voilà: geen scrub of moisturizer die hier tegenop kan.

2. Kwasten in de kokosolie
Rouge-kwasten komen soms op de vreemdste plaatsen te liggen waar het kan wemelen van de viezigheid. In een lauwwarm sopje knappen ze wat op, maar kokosolie doet écht wonderen. Het werkt simpel: verwarm twee eetlepels kokosolie in de magnetron en doop de borstel er weelderig in. Even afspoelen met warm water, goed laten drogen en je kwast kan weer fris en schoon opgeruimd in de toilettas.

3. Tandenborstel voor de lippen
Heb je last van schrale lippen? Smeer ze in met een dikke laag lippenbalsem en schraap de dode huid er met een tandenborstel vanaf. Dag velletjes, welkom mooie zachte lippen!

4. Bessen, de échte krachtpatsers
Blauwe bessen barsten van de antioxidanten; ware krachtpatsers tegen vroegtijdige huidveroudering. Een stevige aanrader dus, voor in je dagelijkse voeding. Roer ze ’s morgens door de muesli of maak er een frisse smoothie van, voor tijdens de vier-uur-dip.

5. Scheren met conditioner
Grijp naar de conditioner, mocht de fles scheerschuim net leeg zijn, en scheer je benen zacht en zo glad als ijs. De substantie van conditioner werkt, in tegenstelling tot gewone zeep, een stuk veiliger tegen eventuele snijwondjes.

6. Vers gelakte nagels onder de kraan
Eentje uit de oude doos, maar nog altijd een handige truc. Vergeet eindeloos wapperen en blazen om je vers gelakte nagels alsnog luid vloekend te stoten aan de deurklink. Steek je handen na het lakken een paar minuten onder de koude kraan en je nagels zijn binnen no time stootvrij.

7. Maak je eigen lippenstift
Heeft het merk lippenstift dat je lekker vindt net niet de tint die je voor dit seizoen in gedachten had? Wees creatief en creëer je eigen kleur (die niemand anders heeft), door een toefje oogschaduw of rouge te mengen met een kwastje lippenstift of gloss die nog in de kast staat. Zet aan met een lippen penseel.

8. Avocado in je haar
Maak je eigen haarmasker met een halve avocado en twee theelepels olijfolie. Wrijf het groene goedje schoon in half droog haar, en laat het 15 tot 20 minuten zitten. Was het vitaminerijke drabje daarna grondig uit en behandel na met een rijke conditioner. Je haren gaan ervan juichen.

Met mooi gelakte nagels en een gezonde coupe kan de lente nu écht van start gaan (nu het mooie weer nog).