Nagellak en Gewicht?

Er is namelijk een chemische stof in nagellakken gevonden.

Nagellak beïnvloed niet alleen de kleur van je nagels, bewijzen de

Nagellak
Nagellak

onderzoekers aan de Duke Universiteit en Environmental Working Group (EWG). In lakjes van onder andere OPI en Essie is namelijk een chemisch stofje genaamd trifenylfosfaat (TPHP) gevonden die invloed kan hebben op uw hormoonregeling. Het stofje werd 10 tot 14 uur na het lakken van hun nagels nog gemeten in het lichaam van de vrouwen die meewerkten aan het onderzoek.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de hormoon regeling van het lichaam in de war kan brengen door blootstelling aan TPHP. Hierdoor kan het bijdragen aan gewichtstoename en in het ergste geval zelfs obesitas.

Johanna Congleton, wetenschapper bij EWG, vind het schrikbarend dat het lichaam de chemische stof TPHP zo snel absorbeert na het aanbrengen van nagellak. Daarom vind zij het zeer verontrustend dat er nagellak aan tienermeisjes wordt verkocht met daarin een vermoedelijke hormoonontregelaar.

Maar, waarom zit het stofje trifenylfosfaat nou in de nagellak? Deze verraderlijke stof zorgt ervoor dat de lak vloeibaar blijft en hierdoor ook langer meegaat. Zonder het stofje kunt moet u de lak eerder weggooien. Vind u dat het waard?

Bron: Enviromental Working Group