Draag je nog steeds dezelfde make-up als toen je een tiener was? Niets om je voor te schamen, want dat doen - ongemerkt - talloze vrouwen. Terwijl het heel eenvoudig én mooi is om je make-uproutine aan te passen aan je leeftijd. Je ziet er ook meteen jonger uit, en dat in een handomdraai.

Julia: 'Dit gebruik ik al sinds mijn twaalfde'
Julia (52, foto onder) gebruikt ook al jaren dezelfde make-upproducten. Sinds haar twaalfde, om precies te zijn. Maar je gezicht verandert, dus waarom je make-uproutine niet? Nieuwe make-up kiezen, die perfect past bij je leeftijd, staat misschien niet bovenaan je to-do-lijst, maar toch is het een goede investering.

Tijd voor de make-over van Julia. Deze look mag best een beetje kleuriger.

Julia kreeg een make-over van visagist Shehla Shaikh en deze drie tips voor thuis gaf zij mee voor een jongere look:

Leven in de brauwerij
Wanneer je ouder wordt, worden de wenkbrauwen dunner. Vul deze dan aan met een potloodje in de kleur van je haar. Als de wenkbrauwen donkerder zijn dan je haartint, domineren ze en krijg je juist een strengere look.

Gemakkelijk op de ogen
Gebruik een matte oogschaduw en eyeliner die bij je oogkleur past, zoals taupe voor blauwe ogen. Vermijd oogproducten waar glitters in zitten, omdat die je lijntjes benadrukken.

Lipstick die blijft zitten
Houd je van lippenstift, maar heb je een hekel aan het 'bijstiften'? Doe dan op je lippen eerst een oogschaduw (neutrale of rouge kleur), dan een lipliner en dan je lipstick. Succes gegarandeerd!

En, wat vinden jullie van het resultaat?

LEES OOK: 9 style trucs om direct slanker te lijken (Nigella weet er alles van)