Nu 2016 tot een einde komt, kijken we terug op een bijzonder jaar. Ook op stijl- en beautygebied. We hebben weer genoeg geleerd, zoals het bestaan van groene concealer en andere trends. Om je helemaal up-to-date het nieuwe jaar in te sturen, beantwoorden we op de valreep Google’s Top 5 van meest gestelde beautyvragen.

1. ‘Hoe laat ik mijn haar sneller groeien?'
Laten we beginnen met het wegknippen van dode punten, dat zorgt voor een gezonde coupe. Sterker en sneller groeiend haar begint bij de wortels. Een hoofdmassage met lauwwarme olie stimuleert de groei en is daarnaast ook nog heel lekker. Verzorgingsproducten zijn een belangrijke aanvulling. Niet alleen je haar wassen, maar een conditioner en een maskertje (ongeveer één keer per week) doen wonderen. Zelf zweer ik bij de Kruidvat eigen merk pillen voor huid, haar en nagels. Alle drie de oplossingen zijn niet schadelijk, dus dat wordt uitproberen!

2. 'Hoe haal ik mijn gelnagels eraf zonder mijn nagels kapot te maken?'
Hoe prachtig de gelnagels eruit kunnen zien, hoe beschadigd de eigen nagel eronder kan zijn. Jammer en onnodig. In tegenstelling tot acrylnagels kun je gelnagels niet afweken in aceton. Maar wat heb je wel nodig?

-          Een grove nagelvijl
-          Een nagelborstel
-          Handverzorging (crème, olie of lotion)
-          Nagelriem-olie
-          Een fijne nagelvijl

Gelnagels moet je wegvijlen met een grove vijl. Wil je direct iets kortere nagels? Leg het nagelschaartje dan weg. Er is een grote kans dat de kunstnagels gaan barsten en je natuurlijke nagels daardoor ook worden beschadigd. Vijl je nagels korter en vijl daarna de gel van de nagels. Werk met lange bewegingen voor een optimaal effect.

In de olie
Laat zo’n 10% van de gel op je nagels zitten. Door het dunne laagje is je nagel iets steviger en weet je zeker dat je niet te veel wegvijlt. Dit laatste laagje gel kun je gewoon laten uitgroeien en steeds wat korter vijlen wanneer je je nagels weer op lengte maakt. Wil je wel alles weg hebben? Dan kun je het best voor het laatste laagje een minder grove vijl gebruiken om te voorkomen dat je te veel weghaalt. Verwijder als je klaar bent de vijlresten met het nagelborsteltje van de nagels. Om de doffe nagels te laten glanzen, breng je een topcoat eroverheen aan. Masseer je handen met de crème of lotion en vergeet niet je nagelriemen te verzorgen met nagelriem-olie.

LEES OOK: 10 beautyrituelen van vrouwen waar mannen niets van snappen

3. 'Hoe maak ik mijn make-up kwasten schoon?'
Voor dagelijks gebruik kun je kiezen voor een speciale brush cleanser. Dit is een snelle oplossing, waarbij je één keer in de week een grotere schoonmaak moet houden, met babyshampoo en water. Je vult de wasbak met warm water en een beetje shampoo (ruikt dat niet heerlijk? Nostalgie!) en ga er dan met de kwasten doorheen. Doe dit alleen met de haartjes, anders laat de lijm los op het hout. Spoel daarna de kwasten af met water en laat ze drogen. Een andere manier is het gebruik van olijfolie met afwasmiddel. Het afwasmiddel zorgt ervoor dat de kwasten worden ontsmet en de olijfolie voedt de haartjes. Op een bordje kun je een mengsel maken van de olijfolie en je afwasmiddel of zeep, en hier met de kwasten doorheen gaan. Ook hier spoel je de kwasten af met water wanneer je klaar bent en laat je ze drogen.

4. 'Hoe breng ik concealer aan?'
Van vloeibaar tot een stick: welke concealer je ook gebruikt, de techniek blijft grotendeels hetzelfde.

Stap één: moisturize. Een gevoede huid ziet er altijd beter uit én zo blijft je make-up beter zitten.
Stap twee: stippel de concealer op de probleemgebieden en vervaag deze zachtjes met een sponsje of kwastje tot je geen overgang meer ziet.
Stap drie: doe een dun laagje compactpoeder over het deel waar je concealer hebt gebruikt. Heeft de concealer al een matte finish? Laat de poeder dan voor wat het is, anders kan het erg droog aanvoelen.

Als je de concealer rond je ogen aanbrengt, moet hij lichter zijn dan je huid en dezelfde kleur of één tint lichter zijn dan je foundation als hem ergens anders op je gezicht aanbrengt.

5. 'Hoe vul ik mijn wenkbrauwen in?'
Je kunt het best van start gaan op een blanc space: maak je gezicht helemaal schoon en epileer/hars de wenkbrauwen, zodat de vorm duidelijk is. Volg de vorm met een wenbrauw definer. Onze favoriet is een potlood, omdat dit goed op de huid 'kleeft' en een diepe kleur geeft, zodat het geheel er natuurlijk uitziet. De lege plekken en duidelijke hoekvorm vul je daarna in met een wenkbrauwpoeder. Heb je moeite met de vorm? Er zijn makkelijke invulpatronen. Als je wenkbrauwen de vorm hebben die je wilt, fixeer je ze met een beetje gel of haarlak. Zo blijft alles op zijn plek!

LEES OOK: Zo krijg je een stralende huid

Beeldbron: Pixabay