Voor veel mannen blijven we een raadsel. Gelukkig maar, want wij begrijpen hun ook niet altijd. Dat blijkt ook weer uit onze beautyrituelen: voor ons heel logisch, maar voor mannen een grote puzzel.  

1. Klevende lippen
‘Waarom doe je klevende lipgloss op, terwijl ik nog een kus moet krijgen?’ Ja, glanzende volle lippen vinden mannen sexy - om naar te kijken. Maar in de praktijk vinden ze lipgloss of vaseline vreselijk. Of lipstick die afgeeft, die zij na één kus ook dragen: je ziet hem soms panikeren. Het is wel duidelijk, mannen geven de voorkeur aan natuurlijke lippen.

2. Duizenden potjes
Gezichtscrème, bodycrème, haarmasker, serums: elke crème heeft een andere werking. Logisch. Vinden wij. Maar mannen zien het als een mysterie: je hebt toch gewoon een pot Nivea en klaar ben je?

3. De wimperkrultang
Dit ‘moordapparaat’ (ja, drama is hem niet vreemd) roept totale verwarring op wanneer deze uit de toilettas tevoorschijn wordt getoverd. En als je voordoet hoe het moet, zie je alleen maar krampachtige gezichtsuitdrukkingen. Nee, het doet niet pijn.

4. 'Heksennagels' (zijn woorden)
Lange acrylnagels waar je veel voor betaalt - en waardoor je vervolgens (tijdens de eerste twee 'wendagen') met je knokkels de toetsjes op je mobiel in moet toetsen. Handig is anders, maar mooi vinden we het. Mannen vinden het vooral onpraktisch: zij horen alleen het irritante geluid tijdens het typen.

5. Pedi- en manicure
Sowieso snappen zij de pedi- en manicure niet: ‘Waarom zou je jouw handen en voeten door iemand anders laten doen, terwijl ze er prima uitzien?’ ‘Nee lieverd, ik laat het liever aan een pro over. En misschien kun jij de volgende keer mee.’

Lees ook: Door deze 5 make-up valkuilen lijk je ouder

6. De cat-eyeliner
O, 'cat eyes' vinden zij zeker mooi. Wat mannen alleen niet begrijpen, is de hoeveelheid tijd en precisie die hierin zit. De eyeliner lukt rechts net wat beter dan links en dat krijg je niet 1-2-3 weer recht.

7. ‘Mijn haar mag nog niet nat worden’
Je haar voor de grap nat maken (ja, lekker 'dollen' in de zomer...) is geen grap, maar een vraag om een snauw. Vrouwen hebben namelijk een haarritueel dat alleen zij kennen en begrijpen. Doe jezelf een plezier en houd je hier buiten.

8. Het jongenskapsel
Het is misschien geen beautyritueel, maar wel een no-go voor de man: een korte pixie cut. Mannen hebben niets met deze haartrend. Hun oer-instinct zegt dat lang haar nog steeds het vrouwelijkst is, ondanks dat wij (en Halle Berry!) het tegendeel kunnen bewijzen.

9. Harsen  
Alle haartjes verdwijnen in een handomdraai, het is gemakkelijk en zo voorbij. Wij vrouwen vinden harsen zo erg nog niet – eventjes doorbijten en klaar. De meeste mannen snappen niet waarom wij zo afzien als je ook een epilady kunt gebruiken. Alsof dat minder zeer doet…

10. Handschoentjes aan na de handcrème
Alsof we aan een operatie gaan beginnen, zitten wij vrouwen ’s avonds op de bank met onze schone handen in de plastic handschoenen. Alles voor een goede hydratatie en anti-aging natuurlijk! Moet je hem zien kijken...

Lees ook: 13 Dingen die je nooit meer tegen hem moet zeggen (tenzij je ruzie wilt met kerst)

Beeldbron Kate Winslet: Hollandse Hoogte, Beeldbron overig: Unsplash